Minns i november, den ljuva september…

Äntligen är september här med ett underbart sensommarväder! Det är precis lagom varmt och vi njuter av att kunna gå riktigt långa promenader utan att behöva oroa oss för Tekla (hjärtsjuka hundar har det extra jobbigt i värme och sommaren kan vara en tuff tid för henne – samtidigt som hon har svårt med värme behöver hon sin dagliga dos av motion).

Vi är mycket lyckligt lottade som bor i ett av Skånes allra finaste områden för vandring, och vi tar verkligen vara på möjligheterna. I helgen passade vi på att ta en lång och skön tur här hemmavid. Strax öster och söder om vår by går den del av Skåneleden som kallas Österlenleden och särskilt vackert är det där leden följer Verkaåns dalgång. Stigen går genom ett kuperat landskap med gammal bokskog på backarna och nästan tropisk grönska nere i dalgången. För den fågelintresserade finns det alltid något att skåda, året om, och den som föredrar att vända blicken mot marken hittar en ovanligt rik flora. Hundarna tycker minst lika mycket om att gå här som vi gör. De svalkar tassarna i bäcken och släcker törsten med jämna mellanrum och vill ogärna vända hemåt när Jens och jag tycker att vi gått tillräckligt långt.

Igår gick vi i rask takt i två timmar. Tekla gick först och hade nog gärna gått ännu lite längre. Det är obegripligt att hon orkar.

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Österlens bästa, Djur, Hundar, Livet på landet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Minns i november, den ljuva september…

  1. Märit skriver:

    Vilken underbar vandring och så fint du beskriver den och förhållandet till era hundar!

  2. Anna skriver:

    Den här turen rekommenderas och det är minst lika vackert att komma från andra hållet, alltså Alunbruket och Verkasjön.

    Våra hundar (och katter) är det allra värdefullaste vi har. Tekla lever enligt veterinärerna sedan flera år tillbaka på ”lånad tid” så varje dag med henne känns som ett underverk. Att hon fortfarande orkar gå med på långa och strapatsfyllda promenader är otroligt men vi tackar och tar emot och njuter av att få vara med denna tuffa lilla hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s