Ett mysterium mindre

Jag tycker inte om mysterier, jag vill veta var saker finns och ännu mer var flockmedlemmar befinner sig. Motvilligt har jag fått acceptera att Isa är en katt vi träffar var fjärde dag. I bästa fall.

Är Muffin borta mer än två dagar, då börjar det göra riktigt ont i magen. Vi har haft olika teorier om var de kan befinna sig på sina walkabouts. Ibland kommer de hem välnärda, fina i pälsen, doftande av en blandning av halm och något luktegott som Anna tolkat som rakvatten.

Häromkvällen när vi var ute och gick stötte vi på den sedan fyra dagar förlupna Muffin. Hon stod och väntade vid infarten till en gård som ligger c:a 400 meter bort fågelvägen. Ett sedvanligt pusskalas med hundarna utbröt. Att Tage nafsat henne över pannan med blodvite som följd är nuförtiden bortglömt.

Plötsligt var allt uppenbarat. Gården har hästar, stall troligen med kattmat och halm samt döttrar. Klart att de kan vara borta ett par dagar. Gott om mat, möss att jaga, sköna sovplatser i halmen och snälla händer som klappar en liten söt katt.

Glatt travade hon efter oss, vände sig om och jamade efter Isa, blev upplyft i min blödiga famn, spinnande och förnöjd och till slut var vi hemma igen. Isa dök upp en halvtimme senare.

Jag säger bara en sak; Det är lättare att vara katt än kattägare.

Detta inlägg publicerades i Djur, Katter och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ett mysterium mindre

 1. Märit skriver:

  Det är lättare att vara katt! Sanningens ord!
  En av våra katter, Bull, har också sådana där luffargener, så honom bekymrar vi oss inte så mycket om, men när Bill är borta en hel dag, då börjar vi vanka oroligt.

 2. Märit skriver:

  Glömde…vilken underbar kattbild!

 3. Birgitta Wiktorsson skriver:

  Ni är fantastiska! Jag hade inte fixat att vara kattägare och om hade jag nog haft dem i band.
  /Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s