Söndagsnöje för både folk och fä

Vi gillar att vandra och det får gärna vara lite strapatser så att det känns i vadmusklerna! Vår bästa helgrutin är att gå en lång tur på en vacker plats och vi har ju många sådana att välja mellan. I morse packade vi in oss själva och hundarna i bilen och körde den korta sträckan till Drakamöllans naturreservat.

Drakamöllan är förmodligen Tages favoritplats (Haväng är utan tvekan Teklas). Vi tror att han har ett avlägset minne, en gen från hans förfäder, som gör att han känner sig hemma på blåsiga ljunghedar.

Det är alltid vackert på Drakamöllan, oberoende av årstid och väderlek. I juli och augusti var backarna rödlila av backtimjan och nu i september är det ljungen som ger färg åt landskapet. Om några veckor kan vi njuta av dis och dimma och och en natur som mest av allt påminner om ett dåligt framkallat fotografi.

Idag såg vi många fåglar, bland annat en falk som jag inte lyckades artbestämma utan kikare (troligen tornfalk). Tekla och Tage ägnade sig mest åt att behärska sin lust att jaga får. Tack vare spårlinorna lyckades de sisådär.

Hundarna är i stort behov av trimning (Tekla hatar all form av pälsvård och numera utsätter jag henne enbart för det mest nödvändiga). Jag är själv i akut behov av ett besök hos frisören…

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Österlens bästa, Djur, Hundar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s