Det goda livet

Jag hade möjligheten att sitta hemma och arbeta idag. Halva dagen gick åt till en distanskurs, så jag kunde lika gärna arbeta hemifrån. Framåt eftermiddagen föreslog Anna en tur ned till Haväng.

Bara vägen ner till havet genom Brösarps böljande backlandskap är en upplevelse i sig. Tage och Tekla satt andäktiga, de vet var vi är på väg när vi kör mot havet.

Idag var en blåsig dag, så jag var först lite tveksam till en promenad längs stranden. Väl framme kom vi in i lä nedanför dynerna. Havet låg om inte spegelblankt så väldigt stilla, allt blåsande försiggick långt ovanför våra huvuden.

Platsens skönhet överväldigar mig ofta när vi är där. Idag slog det mig hur man kan bli fullkomligt intagen av ett vackert tillstånd omkring en, hur man plötsligt kan bli fylld av upplevelsen av skönhet och lugn. Hjärnans logik och analys kopplas ur, kvar är bara känslor av välbehag. Det är då man säger till sin fru:

– Du har du tänkt på hur lyckligt lottade vi är som kan sätta oss i bilen och vara på denna fantastiska plats på 12 minuter? Det om något är det goda livet.

Förutom dessa händelser lyckades Tekla äta hästskit, vada i havet, båda hundarna rullade sig i sand, Tage hälsade på en man i ljusa byxor utan att hoppa med smutsiga tassar samt sniffade rätt på det borttappade linsskyddet till kameran och fick kex som belöning. Jag tror att även de tycker att de lever det goda livet.

Detta inlägg publicerades i Österlens bästa, Livet på landet och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det goda livet

  1. Märit skriver:

    Vissa dagar är de som ska stödja oss genom den långa vintern. Det var visst en sådan dag!
    Det är fint när man kan sätta ord på lyckan!
    Duktiga Tage! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s