Ett vattenfall i rättan tid

De som tror att Skåne är platt borde följa med på våra promenader! I lördags gick vi i raskt Tekla-tempo* backe upp och backe ner längs Verkaån och i går motionerade vi oss själva och hundarna i Forsakars naturreservat i Degeberga. Vi fick en vacker söndagsförmiddag i underbart brittsommarväder, kanske en av de vackraste dagarna den här hösten.

Vattenfallet i Forsakar är Skånes högsta och det består i själva verket av två fall som skiljs åt av ett så kallat kar. Trots att fallet bara är 18 meter ser det ganska imponerande ut.

Gångstigen nere i botten av ravinen är tyvärr avstängd på grund av risk för fallande träd och man måste därför hålla sig uppe på höjderna. Vägen som går på den södra sidan av fallet är bred och anpassad för turistgrupper, men om man går över träbron ovanför fallet blir det lite mer naturstigar och bitvis får man se efter var man sätter fötterna. Härifrån kan man också fortsätta in i Lillaforsskogen som är en del av reservatet.

*De som tror att en 12 år och 10 månader gammal hjärtsjuk cockerspaniel går sakta borde också följa med på våra promenader. Jag kan lova att man får ”fnatta på” som vi säger här i Skåne. Tekla kan fortfarande hålla ett tempo som vi tvåbeningar har svårt att hänga med i, särskilt i uppförsbackar.

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Österlens bästa, Djur, Hundar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett vattenfall i rättan tid

  1. Eva i Stäket skriver:

    Härligt att höra att det fortfarande är sådan fart på Tekla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s