Viggo i tidningen Land

viggo i landDen här veckan kan en av våra flockmedlemmar, Viggo, njuta av sina 15 minuter av berömmelse. Viggo är nämligen med i tidningen Land.

Som andra Maine Coon-katter älskar Viggo allt som har med vatten att göra. Köket och badrummet är därför två favoritplatser. Förutom i diskho och tvättställ har vi bland annat hämtat ut honom ur diskmaskinen.

Viggo är en klipsk katt som räknar ut hur saker fungerar. En sommardag hade ytterdörren öppnats utan att jag eller Anna var inblandade. På gårdsplanen hittade vi Viggo och Tekla. Viggo hade uppenbart äntligen lyckats klura ut att han kunde hänga sig i handtaget och så hade dörren öppnats. Vi hade kommit på honom ett antal gånger tidigare. Han har ett liknande projekt med fönsterhakar, fast han har inte kommit på att han ska slå uppåt med tassarna.

Öppnande av fönster och dörrar sommartid kan man kanske leva med. Lite värre hyss var det när jag kom på honom i tvättstället meckande med blandaren. Lyckligtvis har han inte räknat ut att han ska slå uppåt med tassen. Men han har alltså gjort kopplingen att blandaren är den manick som får vatten att rinna ur kranen.

Varenda gång han hittar på något så är det omöjligt att vara arg på honom när han tittar på en med troskyldiga ögon. Vadå? Jag testade bara.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Viggo i tidningen Land

 1. Emma skriver:

  Mina föräldrars grannar har en beauceron som även hon kan öppna dörrar, från båda håll (vanligast är ju annars att dom kan öppna utåt) hon kan även sätta på vattenkranen, en med knoppar man vrider. Däremot stänger hon varken dörr eller kran efter sig…
  Jag tror alla katter har en slags hatkärlek till vatten, min Gösta gillar också att ligga i handfaten, trampa runder i duschen medans den fortfarande är blöt men han gillar INTE regn, snö går bra, bara man slipper gå på den.
  Mina föräldrars hund är däremot helt tvärt om, regn går hur bra som hellst, man han går inte i vattenpölar, aldrig!

  • Anna skriver:

   Det måste vara en mycket smart hund. Kanske en aning opraktiskt när en så stor hund räknar ut både det ena och det andra, man kan ju lätt föreställa sej vattenräkningarna…. Tekla var sällsynt smart, men samtidigt så liten att hon inte kunde ställa till med så mycket.

   Intressant att även Gösta gillar handfatet, Här hos oss är det bara Viggo som gillar det.
   Trevlig helg Emma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s