Tyra har fått sitt första smeknamn

tyra myraTyra är min sjätte hund (och min femte röda cocker spaniel). Jag borde väl vara ganska van vid valpar vid det här laget men jag hade totalt glömt bort hur underbara och tidskrävande de är! Det är helt omöjligt att tacka nej när hon vill ta en tupplur i mitt knä eller bara gosa, och jag har inte lyckats sticka ett enda varv sedan i torsdags. Dessutom är hon en modig och kvick liten hund och det gäller att vara snabb om man ska ha någorlunda koll på hennes göranden och låtanden.

Tyra verkar vara helt oberörd av att lämna sin gamla flock i Danmark. Hon sov hela vägen på tåget till Sverige och i bilen från Malmö. Första natten vaknade hon några gånger men i natt sov hon oavbrutet. Vi kan redan ana hennes personlighet. Hon är mycket glad, orädd, nyfiken, aktiv och hon har ett stort rörelsebehov. Dessutom är hon extremt glad i mat (hon är ju en cocker) och väldigt, väldigt kelig. Ingen kamera i världen kan fånga hennes vackra ögon och långa ögonfransar, eller som Jens sade, hennes otroliga ”gullighet”.  Tage visar understundom stor förtjusning men har tyvärr även varit vresig mot henne. Det är viktigt för oss att Tage blir bekväm med att ha en valp i huset, så de får bekanta sig i lagom takt. Man får inte glömma att det är en stor omställning för honom också. Katterna är nyfikna och konfunderade men hitintills är det bara Isa som varit framme och hälsat på Tyra.

Och smeknamnet då? Tyra Myra. Det passar henne perfekt. Hon är liten, energisk och kvick och älskar att bära på saker – en riktigt myra.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Djur, Hundar, Katter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tyra har fått sitt första smeknamn

  1. vildkanin skriver:

    Hon kommer snart att charma Tage och han kommer att falla hopplöst för henne. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s