Basta!

busÄven en eskimå som jag börjar få nog av vinter. Den får ge sig nu. Vi vill ha vår. Vi vill ha lite värme. Vi vill att påskliljorna ska sticka upp genom snötäcket. Basta!

Idag är snön på återtåg – det regnar istället. Närmast huset är det barmark. Nu har jag bestämt att det inte kommer mer snö och idag ska jag så de första grönsaksfröerna. Några spenatsorter, bl a Monstrueux de Viroflay och Gigante Inverno – med sådana namn ska de väl förmå att mota bort den här envisa vintern?

Tyra växer så det knakar. Hon äter som en cocker, d v s allting och jättemycket. På cockrars vis är hon besatt av vissa prylar, just nu är det  fyrkantiga såkrukor i prasslig svart plats. När jag gick och lade mig igår kväll hittade jag en söndersliten kruka under täcket. Lagom mysigt eftersom det var lite jord kvar i den.

Tage har nu kommit på att han kan leka med Tyra och de har jätteroligt med varandra. Tyra älskar Tage över allt annat. Han finner sig t o m i att hon biter sig fast i ett av hans öron och hänger kvar där när han springer iväg. Ibland tittar han på oss med ”hjälp-mej-blicken” och ber att vi ska rädda honom från den där ettriga lilla pirayan.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Djur, Hundar, Livet på landet, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s