Då var det dags igen…

skogenskonungIgår kom ”vår” närgångna älgko tillbaka. Det slår aldrig fel – hon dyker upp så fort vi börjar få ordning på  grönsakslanden. Nu har vi några månader framför oss när hundarna inte kan vara i trädgården på egen hand och när man måste ha ögon i nacken så fort man är utomhus. Snart föder hon sin kalv (eller som i fjol, sina kalvar) på våra ägor, gör nattliga räder bland våra plantor och trampar runt utanför sovrumsfönstret. Ändå blir vi lika glada och lättade varje år när hon dyker upp!

Bondbönorna är sådda, förutom Super Aquadulce som var slut hos leverantören. Jag har sått sammanlagt sex olika sorter*, bland annat en gammal lågväxande sort med röda blommor som jag hoppas kunna föröka och sprida vidare. Alla som har en plätt jord borde odla lite bondbönor. De växer snällt även kalla somrar och i mager jord, blommorna doftar gott och så smakar bönorna så makalöst bra! Tacksammare växt får man leta efter.

*Red Epicure, Masterpiece Longpod, Karmazyn, Witkiem, A Grano Violetto och den gamla rödblommande sorten. 

Annonser

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Det här inlägget postades i Djur, Grönsaker, Livet på landet, Trädgård, Vilda djur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s