Älgarnas Trädgård – Episod IV – Ulrikes återkomst

alg3Gråben tycks ha besökt torget i Åhus om man får tro lokalpressens rapportering. Det märks för det är fridsamt i skogen. Ja förutom den där Ulrike som är på smällen igen och står och glor på oss på skogspromenader och marscherar tvärs över paddocken in i Älgarnas Trädgård.

Det där djuret är helt obekymrat om människor och tyvärr om hundar också. Hon stod och åt av något smaskigt i Grodträsket, c:a 15 meter från mig och Anna utan att verka nämnvärt berörd av vår närvaro. Det mest positiva med hennes besök var att hon åt på sly som jag ändå skulle vilja bli av med.

Idag när jag och Tage var på hemväg från promenaden kom två jättestora vildsvin rusande över vägen. Man ser spår efter deras bökanden här och var i trakten och ibland hör vi dem grymta belåtet inne i en granplantering. Det är alltid skönast att slippa se eller träffa dem.

Det djurslag som tycks minska i antal just nu är mullvadar och sorkar. Viggo bär stolt hem döda exemplar som han ger som present till Tyra. Som motprestation kastar hon sig över honom och brottas med honom under glada tjut och bit. Han står ut med osannolikt mycket.

Om inget annat händer så händer det alltid något med djur och natur.

Detta inlägg publicerades i Djur, Vilda djur och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s