Attack i gryningen

Viggo gaspar_mellanstorNär morgonen kom, stapplade jag upp och släppte ut hundarna. Detta innebar även att de katter som varit ute kom in. Först skred Viggo Mårtensson (Brösarps svar på en viss dansk filmkändis) in med sin energibesparande gångstil som han för det mesta använder. Efter avklarad frukost intog han en bekväm position i soffan.

Sedan marscherade Muffin in med den ödmjuka hållningen hos en politisk kommissarie i Röda Armén. Med självbelåten min stegade hon in i stora rummet. Viggo grep tillfället i flykten och kastade sig med ett tigersprång rätt ned på Muffins rygg. Hon gav upp ett indignerat fräsande och flydde upp på Kattvinden. Hastig rörelse lockade in Tage och Tyra som hängde på och hjälpte till att jaga upp Muffin på vinden.

Det skulle ha varit på Teklas tid. Hon accepterade inga slyngelfasoner från Viggo. Den senare var uppenbart mycket nöjd med sig själv. Skärmytslingen var inte värre än att de två kombattanterna kunde borra ned sig tillsammans i Annas sänghalva.

Nu på kvällen var jag ute med hundarna i trädgården. Tyra fick i mörkret syn på Moses, en katt hon älskar att jaga. När hennes offer infångats ställde hon sig ovanpå honom och pussade och slickade på honom. Egentligen tycker han att det är skönt, men han tycker inte om att bli jagad.

Viggo som satt i gluggen i muren till ladan, observerade sin bästa kompis Moses predikament, tog ännu ett av sin berömda tigerhopp och rusade fram emot Tyra. Man kunde mer eller mindre höra trumpeterna blåsa till attack när kavalleriet ryckte ut för att jaga rödskinnet på flykten. Tyra tycker om möjligt ännu bättre om att jaga Viggo som gjorde en hastig cirkel och drog med Tyra bakom sandhögen. Farten var nu allt annat än energibesparande, Tyras tassar smattrade som trumpinnar på marken när hon rusade efter Viggo runt sandhögen. Där tvärvände han för att återvända till Moses undsättning. Tyra märkte inte vad som hände utan fortsatte mycket häpet ut i mörkret till min förtvivlan och Viggos förnöjelse.

I tiden mellan dessa händelser han Viggo med att äta och sova och gäspa. Han måste ju samla krafter någonstans.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s