God Jul från Annes Hus

tyra snowI år ska vi fira vår första jul med Tyra. Hon har redan börjat ladda upp. I kväll har vi gjort vad vi alltid gör 23 december. Jag skurar golven med linoljesåpa, vi spelar klassisk musik och Anna bakar rågbröd och kavring och kokar risgrynsgröt till julaftons frukost. Tillsammans har vi provsmakat lite av varje. Tyra uppskattade speciellt rågbröd med Stilton-ost.

Skurningen av golvet i stora rummet fascinerade Viggo mycket. Han låg på soffan och följde varje rörelse av mopp och borste med stort intresse. Förutom detta hann han med att förfölja Muffin från ovanvåningen till nedervåningen.

Tage och Tyra ska få julklappar. Tage ska få en vit plysch-ren. Undrar hur länge den kommer att vara ren? Tyra ska få ett leksaksdjur med många armar. Arma leksak. Så skojfriska är vi på lille julafton. Och självklart ska alla djuren få ätbara julklappar.

Katterna ska inte få vara tomtar. Blotta tanken på att de skulle komma på att ta vägen ned genom skorstenen…

– Vet du vad det bästa är med vårt julfirande? frågade Anna mig. Det är att vi gör som vi själva vill och äter vad vi har lust med.

Jag har till exempel inte hunnit med att såga ned en gran eller koka gräddkola och antingen hinner och orkar jag med det i morgon eller så gör jag det inte. Huvudsaken är att vi har det lugnt och mysigt med våra djur, äter gott och låter stressen bo någon annanstans.

Vi önskar alla våra läsare och besökare en lika lugn och harmonisk jul.

4 tankar på “God Jul från Annes Hus

  1. Vilken skön inställning till julen! Tror att ni har det riktigt skönt.
    Fortsätt njut, låt granarna växa och köp plastgran istället.
    Det är praktiskt och bra! Vi har haft samma gran i 20 år nu!! 🙂
    God fortsättning på julen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s