Scones för veganer

Vi föredrar om vår mat innehåller så lite mjölkprodukter och margarin som möjligt samtidigt som vi vill äta gott. Anna har experimenterat fram ett antal recept där man kan baka med rapsolja istället för margarin eller smör. Dessa scones smakar underbart och är  mycket lättlagade.

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
2 dl sojamjölk

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke med en gaffel
  3. Häll i först rapsolja och blanda ihop lite grand med gaffeln, konsistensen ska vara lite grov
  4. Häll i sojamjölken, blanda runt men överarbeta inte. Är degen för kladdig så dutta över lite extra mjöl
  5. Lägg upp två lika stora bitar deg på en plåt med bakpapper, platta till och snitta varje kaka i fyra bitar
  6. Grädda i 15-20 minuter tills dina scones är gyllene
  7. Låt svalna under en handduk

Nu kan du känna dig som en äkta lumberjack, ”have buttered scones for tea”. Vi äter dem ofta till söndagsfrukost, med en massa olika pålägg, men lite extra speciellt bra passar dem med päronmarmelad med ingefära.

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Bröd, Recept och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s