Supergod päronmarmelad med ingefära

Det här är en väldigt god och lättlagad marmelad som passar extra bra till scones.

1 kg päron, skurna i cm-stora kuber (man behöver c:a 1,2 kg brutto)
1 valnötsstor bit ingefära skuren väldigt fin
500 g syltsocker

  1. Börja med att diska och desinficera syltburkarna, jag gör det genom att sätta dem i ugnen i 125 grader i minst 15 minuter
  2. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull, koka upp långsamt och koka sedan i 3-5 minuter
  3. Häll upp snabbt i de desinficerade burkarna

Så var det klart. En klassisk svensk efterrätt nu som marmelad, grymt gott.

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Recept, Sylt, marmelad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s