Tyra 1 år

Tyra1Idag fyller Tyra 1 år. Hon har vuxit upp till en fantastiskt glad och kärvänlig hund, med det härligaste cockertemperament man kan föreställa sej. Svansen är aldrig stilla och hon bokstavligt talat studsar fram genom livet.

Sin födelsedag firade hon med sin vanliga översvallande entusiasm. Idag stavades entusiasmen Snö. Det började redan i går kväll med överlyckliga vansinnesrusningar och rullningar i nysnön. Idag var snön lite blötare och tyngre, men vad gjorde det? Då kunde hon istället göra glädjehopp upp och ned i snödrivor. När vi kom in från eftermiddagspromenaden hade varje tass och varje öra 1 kg snö som fastnat i pälsen. Det blev bad i balja i köket med Anna. När allt busplaskande var klart såg  köksgolvet ut som Mare Nostrum.

Tage genomförde ett för den mogne gentlemannen mer värdigt duschande av sina tassar.

Isa och Viggo har inte rört sig en millimeter utanför dörren. Viggo kastade en blick fylld av vämjelse och avsky ut genom dörröppningen. Muffin gick morskt ut, böjde avståndstagande på ryggen, blängde uppfordrande på mig som genast fick öppna stalldörren åt Ers Kattvördighet. Sedan pep hon in i pannrummet och låg parkerad ovanpå värmepannan med belåten min. Det var hennes idé om friluftsliv idag. Moses var något modigare eftersom han rundade logen innan han hoppade in i stallet.

Anna förgyllde hela flockens liv med en sockerkaka utan ägg smaksatt med ekologisk citron. Alla lät sig väl smaka och konstaterade att det inte gick av för hackor att fira Tyras födelsedag.

Det här inlägget postades i Djur, Hundar, Katter, Livet på landet och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tyra 1 år

 1. Mette skriver:

  Hej Alla
  Stort grattis till Tyra på 1 års dagen 🙂 Hon ser jätte go ut på bilden busig och full av kärlek.hälsningar Mette

 2. catdogs skriver:

  Denna bild för tankarna raka vägen till julafton!
  Stort GRATTIS till söta Tyra! 🙂
  Det är himla bra att man kan baka sockerkaka utan ägg!
  Det är inte alltid vi har ägg hemma, men sockerkaka är man ju alltid sugen på! 🙂

 3. Tarja skriver:

  Så fin hon är, eran Tyra. ❤

  • Anna skriver:

   Hon är precis så mysig som hon ser ut – glad och pigg och full av tillgivenhet. Vi är så lyckliga över att ha fått just henne och över att vi trots Teklas sjukdom ändå vågade skaffa cocker igen.

   Hoppas att du och din familj också blir med cocker igen så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s