Ananassylt med lime och vanilj

Det här är en otroligt smaskig (übersmaskig för att vara korrekt) sylt som passar perfekt till vaniljglass och i efterrätter, till exempel våfflor.

1 ananas, rensad från allt skal och alla piggar, skuren i mycket fina bitar, c:a 500 g
250 g syltsocker, eller 50 % av vad ananasen väger
saften av 1 lime
1 krm vaniljpulver (inte vaniljsocker utan det som kallas ”äkta vanilj”)

  1. Diska burkarna och desinficera dem i 125 grader i ugnen i minst 15 minuter
  2. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, koka i fem minuter
  3. Häll upp sylten i de desinficerade burkarna

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Livet på landet, Recept, Sylt, marmelad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s