I ur och kur

viggo kurar

Ett av alla mina restvirkesprojekt är en kattkur. Jag tyckte synd om katterna när de satt i regn eller snöglopp och väntade på att få komma in så jag byggde en kattkur till dem där de skulle kunna vara torra och varma.

Fint ska det vara. Botten är gjord av golvplankor från Veckebo såg, väggarna av finsågat från dito företag. Kuren är målad med linoljefärg och har dubbla lager papp på taket. Den är inredd med frigolit och en filt att vila sin trötta kattkropp på.

Isa och Muffin struntar högaktningsfullt i den, de har ett helt stall att vara i och när de  vill komma in klättrar de upp på en vägg och krafsar på en ruta, gärna ackompanjerat av ett hjärtskärande jamande.

Moses och Viggo älskar den däremot. Det absolut bästa verkar vara när de lyckas pressa in bägge sina ganska voluminösa hankattskroppar samt en eller annan död gnagare. Varmt och gott och reservproviant nära till hands.

Allra bäst trivs Viggo. Det kan till och med ofta vara svårt att locka ut honom ur kuren och in i huset. Vi tänkte sätta in en kattlucka, men just nu verkar det stora nöjet för Viggo vara att ligga varmt och torrt och titta ut på regndroppar som faller.

Vad gör man inte för sina djur?

Anna hittade på titeln till detta inlägg.
Annonser
Det här inlägget postades i Djur, Katter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s