La zuppa stanca lavoratore rurale – Den trötte lantarbetarens soppa

Den här soppan uppstod våren 2013 efter en mycket tung grävning i köksträdgården. – Jag känner mig som en trött, italiensk lantarbetare, som en person ur 1900 del 1, suckade jag till Anna. Och sedan efter lite eftertanke: – Vad tror du att en trött, italiensk lantarbetare skulle ha lagat till middag?

– En soppa, svarade Anna, och på den vägen blev det. I skafferiet och kylen fanns nästan ”ingenting”, ja förutom lök, vitlök, olivolja, ett par rotfrukter, konserverade tomater, en burk bönor, ett broccolihuvud och risoni. Av detta blev en soppa med inspiration från norra Italien.

½ – 1 dl olivolja
basilika
1 lagerblad
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
2 potatisar
1 palsternacka
stjälken av broccolihuvudet
1 liter vatten
1 kapsel grönsaksfond
1 msk tomatpuré
1 burk krossade eller passerade tomater
1 burk bönor
1 dl risoni (eller överbliven pasta)
blommorna på broccolihuvudet

  1. Skär alla grönsaker i soppstorlek
  2. Stek lök, vitlök, basilika och lagerblad på låg till medelhög värme
  3. Tillsätt de skurna rotsakerna och den skurna broccolistammen
  4. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och tomater, salta, koka i c:a 20 minuter
  5. Tillsätt bönor, risoni och de finskurna broccoliblommorna, koka tills risonin är klar
  6. Avsmaka med salt och peppar, servera med riven Parmesan (Grana Padano)

Den här soppan blir minst lika god som Varma Koppen, till och med ännu godare.

Buon appetito!

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Recept, Soppor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s