Kattabaliken i Björstorp

Muffin njuter– Mjau! Kvällspromenaden fick ett tvärstopp. På en ensillagebal satt Katt Muffin uppflugen och påkallade uppmärksamhet. Muffin hade då varit försvunnen i cirka fem dagar. Att Isa är försvunnen tre veckor i sträck är något som vi har fått vänja oss vid på somrarna, men när Muffin är borta mer än tolv timmar, då börjar det göra ont i magen.

Katt Muffin lät sig allra nådigast lyftas upp och spann belåtet när jag bar henne. Det fungerade i femtio meter, sedan skulle hon först gå i sju meter och sedan ligga stilla och rulla sig på marken. Det är sådant beteende som kan få Tages och Tyras nerver att dallra som fiolsträngar.

Och så höll det på ända tills hon för egen maskin kunde promenera via Rolfs skog in över våra ängar och hem. Allt föreföll vara till Muffins belåtenhet. Om vi för en sekund hade tvekat om Katt Muffin var den riktiga Katt Muffin så var snart alla tvivel undanröjda.

Först fräste hon åt Viggo och Moses. Viggo såg måttligt förtjust ut åt tyrannens återkomst. Sedan inspekterade hon alla sina favoritsovplatser, korgen, soffan, fåtöljen och hundsängen i köket. Därefter hoppade hon upp på köksbordet och krävde fram hundmat och en slurk fil. I ett ögonblick av svaghet gick Anna med på detta. Efterdyningarna av detta ögonblick av sentimentalitet fortsätter dag efter dag.

Muffins liv är fyllt av hyss. Hon njuter så uppenbart av att vara hemma att det är svårt att förstå varför hon ger sig iväg. Hennes stora projekt just nu är att försöka uppfostra Tyra till en vuxen katt. En av de värre delaktiviteterna i detta projekt är att ta med levande möss in i sovrummet som Tyra ska lära sig att jaga. Klockan tre på natten… Muffin är nöjd, musen är mycket missnöjd, Tage, Jens och Anna är avståndstagande men Tyra tycker att detta är en toppenlek.

I natt hade en mus gömt sig inne i örngottet i min extrakudde. Först fattade jag inte varför både Tyra och Muffin var så intresserade av denna kudde. Men när jag började känna hur det rörde sig inne i kudden förstod jag vad som stod på. Med ett sömndrucket stönande räddade jag musen ut genom fönstret. Såväl Muffin som Tyra tyckte att detta tilltag var obegripligt.

Just när allt var som roligast.

 

Det här inlägget postades i Djur, Hundar, Katter, Livet på landet, Vilda djur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s