Inte snön som föll i fjor

Snöig fläderbuske

På bilden alltså. Det är en bild på snö från 2010, en period då vi bloggade ganska flitigt. Det senaste året har bloggen varit mycket försummad. Allt är bra med hela vår flock men tiden räcker inte alltid till för allt man skulle vilja och borde göra.

Utanför fönstret ser det dock ut ungefär så där, 24 april 2016. Men vi har varit med om märkligare, nämligen snö i maj.

När vi vaknade efter en kall natt med minusgrader, verkade det bli en solig och varm dag och det var det halva dagen. Dagens uppgift var att tvätta växthuset med den på rea inköpta lilla högtryckstvätten. Den spolade hej vilt i 3-4 minuter och sedan la den av.

Mycket dragande av slangar och sladdar för de där tre minuterna, och då var det bara en nedfallen trädgren som blev avspolad.

Vi har inte tur med maskiner idag, eftersom jordvärmen har behagat strejka. Det gör den ofta på vårarna när temperaturen svänger, det verkar som om den inte hinner med.

Efter fika  med Annas väldigt goda kanelbullar fick det därför bli bekämpning av sly. Vi har ett projekt där vi ska ljusa upp i backen upp mot vägen. Backen är egentligen en underbar bokdunge, men den är svår att njuta av på grund av sly, sly och sly. Det var då snön började yra ned.

På tal om yr, ledde nysnön till glädjefnatt hos hundarna. Tyra sprang så snabbt att snöflingorna inte fastnade på henne. Tage tar det med ålderns rätt, han fyllde elva häromveckan, lite lugnare. Just nu ligger han i soffan bredvid mig och luktar blöt hund.

En kopp chai och två trofasta kamrater i en soffa, snöfall utanför fönstret, mysfaktorn kan knappast vara högre.

 

Det här inlägget postades i Livet på landet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte snön som föll i fjor

 1. catdogs skriver:

  Det är ungefär samma läge här som där!
  Vi skulle också ha röjt sly idag och eldat lite ris, men hann bara komma i arbetskläderna så började det först hagla och därefter kom några stora snöflingor som sedan övergick i regn.
  Vinthundarna tvärvände i dörren och så gjorde även vi. Vi tolkade detta som att Luther och andra makter nu är på kollisionskurs och att detta var ett tydligt tecken till oss att relaxa! 😉
  Det är härligt att jobba i trädgården när solen skiner och det är torrt, men var sak har sin tid.
  Nu är läge att mysa inomhus.
  Ha det gott i soffan! 🙂

 2. Även om snö kan vara vackert, har jag svårt att få någon myskänsla! Men det är alltid tröstande att ha en hund mycket nära./ Jan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s