En rälig råtta

image

På spaning efter den sork som flytt

Kvällarna är den skönaste tiden på dagarna just nu. Vi är oftast ute i köksträdgården, vattnar, skördar och pysslar om växter tillsammans med Tage och Tyra. Tage förser sig med viss hjälp av Anna med små delikata gurkor. Vi ser fram mot att hans favoritgrönsaker, tomaterna och sockerärtorna, ska bli skördeklara – då kan vi förhoppningsvis få gurkor till våra inläggningar. Just nu hamnar alla i Tages mage…

En annan av flockens medlemmar som passar på att förse sig med det naturen har att erbjuda är Muffin. Igår kom hon stolt intrippande i köksträdgården med en stor svart sork* dinglande i munnen.

Vad hon inte hade räknat med var att stöta på Tyra som omedelbart antog att sorken var en del av hennes kvällsmat och högg den från Muffin. Ibland ger katterna döda djur till Tyra som de uppfattar som flockens minsting som behöver lite extra omvårdnad.

Tyra hade dock inte räknat med att hennes rådiga husse hade en vattenslang i händerna. Plötsligt blev det bättre att hellre fly utan sork i munnen än illa fäkta med en vattenstråle. Sorken plockades snabbt bort och fick flyga ut i skogen.

Kvar satt en förvånad Muffin som undrade var hennes byte hade tagit vägen och en aningen fuktig Tyra som funderade på samma sak.

Muffin gav sig ut på en ny sorkjakt och Tyra och Tage fick sitt torrfoder serverat med alldeles nyskördad potatis, purpurbönor och morötter så kvällen var rätt så bra för dem i alla fall.

Sorkar har vi inga, våra glada röster klinga, när vi vattnar i vårt trädgårdland, tra la la.

*Sork är en lokal beteckning för alla typer av möss, råttor, sorkar, mullvadar m.fl. Ungefär som att ”han” är ett enhetsord för han, hon, hen, den och det.

Det här inlägget postades i Djur, Hundar, Katter, Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En rälig råtta

  1. catdogs skriver:

    Intressant att alla ”råttor” kallas ”sork” i era trakter. Här säger folk ofta att det var en en stor ”råtta” när de egentligen menar sork! Jag har till och med hört en liten näbbmus benämnas som ”råtta”!!

    Visst är kvällarna ljuvliga 🙂 Vi som ni vattnar och pysslar då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s