Tage

Tage är vår springer spaniel. Han föddes 2005 på kenneln Astrospring i Vessigebro. Hans kennelnamn är Astrospring Jason. Han har inavelsgrad noll tack vare att han har en australisk pappa, Leyton.

När Tage kom till oss fyllde han ett tomrum som vi inte visste fanns. Den första gången vi träffade honom var han tre veckor gammal, han fick plats i våra händer och var mindre än sitt nuvarande huvud.

Tages främsta egenskap är hans stora emotionella intelligens, han har ungefär tusen kompisar som blir överlyckliga när de får syn på honom och han på dem. Eftersom han vet med sig att han är Guds gåva till mänskligheten är han mycket fokuserad på sig själv. Ibland kallar vi honom Narcissos från Vessigebro.

 

Förutom att överlycklig hälsa på sin kompisar älskar Tage att gräva bort sly och ogräs med sin särskilt speciella kompis Jens. Därför kallar Jens honom för Digger, som var en hedersbeteckning som australiska soldater använde på varandra under första världskriget.

Ett annat populärt nöje är Busleken. Tage tar en leksak, Jens jagar honom under låtsatshotfulla vrål, Tage springer iväg glad som en lärka utan att Jens får tag på honom.

Jens och Tage är mycket tillsammans, de sover tillsammans, de äter frukost tillsammans, de är i badrummet tillsammans, de röjer i trädgården tillsammans och varje kväll skriver de dagbok, bloggar och dricker te tillsammans i soffan. Anna beskriver Jens och Tages relation som galet förtjusta i varandra. I Australien skulle man sagt ”They are mates”, och sedan skulle ingen djupare förklaring krävas.

TageDet uppstår osämja mellan Jens och Tage när katterna råkar bli jagade fast det inte är meningen. De springer ju iväg så lustigt att man bara är tvungen att följa efter och ibland blir hastigheten lite hög så att den kan misstas för jakt på liten katt.

Tage och hans övriga flockmedlemmar kan också hamna i animerade diskussioner om mat som ligger i någon annan flockmedlems matskål eller på diskbänken händelsevis hamnar i Tages gap. Förbittrade flockkamrater kallar då Tage för Mattjuv, vilket han verkar tolka som; Hon sa nog Macho.

Tage har självinsikt nog att välja sina strider. Står det en älg och hänger över staketet som Ulrike gjorde midsommarafton 2009 är det bättre att Tekla får agera förtrupp och ta Ulrike i herrans tukt och förmaning. Påståenden om att Tage inte skulle vara så modig är illasinnade rykten.

Tage älskar valpar och små barn. Gudasnäll som han är kan man låta barn leka med honom utan att oroa sig. Har vi små barn som tultar runt på gården ser Tage till att de stannar i huset, inte går ned till bäcken och att de inte går fram till Tekla genom att vänligt buffa dem i rätt riktning.

Kort sagt, Tage är en riktig drömhund som är precis som en trofast hund ska vara.

2 kommentarer till Tage

 1. Hanna Rosén skriver:

  Hej Anna!

  Nu känner jag att det är dags för mig att ge dig ett country tips. Min nya favorit med Billy Currington – Like my Dog. Jag känner att den passar dig. Ingen Iris Dement men man blir glad av att höra den.

  //Hanna

  • Anna skriver:

   Hej Hanna! Nu har jag äntligen hittat låten, och du har rätt – den passar mej. Tack för tipset!

   Har det gått bra med flytten?

   Vi har massor av snö (50-60 cm), bilen är på verkstad och vår IP-telefoni har lagt av så det är lugnt och skönt här. Men Internet fungerar och vi kan jobba på som planerat. Det här är en otrolig vinter och den kom tidigt också.

   Ha det bra och hälsa de andra i teamet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s